Reklama

Reklama

Trufle z białej czekolady z migdałami

Składniki:

  • 250 g białej czekolady
  • 1/4 szklanki śmietanki kremówki
  • 1 łyżka jasnego rumu (opcjonalnie)
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1/4szklanki migdałów Bakalland
  • 1/4 szklanki wiórków kokosowych Bakalland
Reklama

Przygotowanie:Czekoladę łamiemy na kosteczki i umieszczamy w rondelku z grubym dnem, razem ze śmietaną kremówką i rumem. Podgrzewamy na małym ogniu mieszając, aż czekolada się roztopi. Masę przelewamy do 2 małych miseczek i schładzamy w lodówce przez 4 godziny, aż zastygnie na tyle, aby można było ją formować. Łyżeczką nabieramy masę i lepimy z niej małe kuleczki. Obtaczamy czekoladki w cukrze pudrze, wiórkach kokosowych oraz posiekanych migdałach. Całość układamy w małych papilotkach. Wstawiamy do lodówki do czasu ich podania.

Reklama
Reklama
Reklama