klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
Sara Boruc-Mannei dieta, Sara Boruc-Mannei figura
ONS
Newsy

Sara Boruc-Mannei od trzech dni jest na diecie Adele. I już widać efekty!

Żona Artura Boruca pokazała, jak wygląda jej brzuch po zaledwie trzech dniach stosowania diety, dzięki której Adele schudła w sumie ponad 40 kg. Ten widok robi wrażenie!
Matylda Nowak
sierpień 20, 2020

Patrząc na Sarę Boruc-Mannei trudno uwierzyć, że żona znanego piłkarza niewiele ponad rok temu po raz trzeci została mamą. Żona Artura Boruca doskonale prezentowała się już tydzień po porodzie, co niewątpliwie było efektem zrównoważonej diety i regularnych treningów przed oraz w trakcie ciąży. Sara nie przestaje ciężko pracować na swoją oszałamiającą figurę i ostatnio przeszła na rygorystyczną dietę, którą stosowała z dużym powodzeniem Adele

Sara Boruc-Mannei dieta, Sara Boruc-Mannei figura
Instagram

Dieta na zmarszczki i przeciwko starzeniu się skóry

Sara Boruc-Mannei pokazała wręcz zapadnięty brzuch

Boruc-Mannei opublikowała na Stories filmik, który zapewne zmotywuje niejedną jej fankę do walki o wymarzoną sylwetkę. Widać na nim Sarę w trakcie i zaraz po treningu. Ubrana w sportowy top i szorty żona Artura Boruca z dumą prezentuje na Instagramie swoje szczupłe ciało.

Już po treningu – mówi w filmiku Sara. – Zrobiłam finalnie 6 km (pierwszy raz) od bardzo dawna, więc jestem z siebie bardzo dumna. Trzeci dzień na diecie sirt. Zobaczcie, jakie brzusio!

Faktycznie brzuch Sary Boruc-Mannei jest płaski, prawie wklęsły, i pięknie wyrzeźbiony. Żona piłkarza ma też szczuplutkie twarz, ramiona i nogi. I to wszystko jest zasługą zarówno ćwiczeń, jak i diety, w której przestrzeganiu pomaga Sarze firma cateringowa prowadzona przez doświadczoną dietetyczkę Agnieszkę Mielczarek.  

W ofercie Bistro Box jest właśnie dieta sitr – stworzona przez naukowców, a rozsławiona przez Adele. Dieta ta polega na zmniejszeniu przyjmowanych kalorii oraz równoczesnemu spożywaniu produktów bogatych w antyoksydanty, dzięki czemu nie tylko się chudnie, ale też się młodnieje

Zobacz także: Nie tylko dieta i treningi. Adele wreszcie wyjawiła sekret swojej metamorfozy!

Komentarze
dieta na cellulit dieta na cellulit wodny witamina C zielona herbata błonnik
Styl życia Dieta na cellulit – sprawdź, co jeść, żeby pozbyć się pomarańczowej skórki
Żeby zmniejszyć widoczność pomarańczowej skórki, nie wystarczy po prostu mniej jeść! Dieta na cellulit oznacza nie tylko wykluczenie pewnych pokarmów z jadłospisu, ale też wprowadzenie do niego działającego antycellulitowo błonnika lub zielonej herbaty.
Matylda Nowak
maj 27, 2020

Nie jest łatwo pozbyć się cellulitu. Jeśli nie chcemy zostawić majątku w gabinetach kosmetycznych i klinikach medycyny estetycznej , pozostaje nam żmudna walka z nim na kilku innych frontach. Chcąc uzyskać naprawdę satysfakcjonujące wyniki powinnyśmy regularnie stosować antycellulitowe peelingi i kremy , używać masażerów , szczotkować ciało na sucho  i trenować. Trzeba też przestrzegać diety na cellulit. Zmiana sposobu odżywiania jest konieczna , bo bez niej pomarańczowa skórka zmniejszona ćwiczeniami czy za pomocą kosmetyków i tak wróci do swojego poprzedniego stanu. Fot.: iStock Dieta na cellulit – z czego trzeba zrezygnować Jeśli masz ewidentną nadwagę, pozbywanie się pomarańczowej skórki rozpocznij od ograniczenia ilości spożywanego jedzenia. Dziennie powinnaś przyjmować nie więcej niż 1400 kcal , a ich źródłem powinno być zdrowe i pożywne jedzenie, najlepiej podzielone na pięć niewielkich porcji. Żeby pozbyć się cellulitu i nie pozwolić mu wrócić, powinno się wystrzegać węglowodanów, tłuszczu, cukru i soli . Bo właśnie te składniki jedzenia przyczyniają się do powiększania tkanki tłuszczowej, magazynowania wody w organizmie i w konsekwencji powstawania cellulitu wodnego lub tłuszczowego . Dieta na cellulit wiąże się z wykluczeniem z jadłospisu lub zdecydowanym ograniczeniem ilości: czerwonego mięsa (zwłaszcza wieprzowiny), słodyczy,  fast foodu, pieczywa (zwłaszcza białego), białego ryżu, białego makaronu, smażonych potraw, słodkich napojów (w tym także naturalnych soków). Dieta na cellulit wodny Szczególnym rodzajem cellulitu jest cellulit wodny powstający na skutek magazynowania w organizmie wody . Żeby zmniejszyć ten rodzaj cellulitu należy ograniczyć spożywanie produktów, które powodują, że nasze ciało gromadzi wodę – głównie zawierających duże ilości soli lub odwadniających organizm i w ten...

Przeczytaj
dieta owsiankowa dieta owsiana jednodniowa jak szybko schudnąć przepisy owsianka płatki owsiane
Styl życia Dieta owsiankowa – efekty i przepisy
Dieta owsiana pozwala szybko zrzucić zbędne kilogramy. Fani tej metody odchudzania przekonują, że nawet jednodniowa dieta owsiankowa pozwala pozbyć się 1 kg!
Matylda Nowak
kwiecień 03, 2020

Płatki owisiane to jeden z najtańszych i najbardziej wszechstronnych produktów spożywczych i pielęgnacyjnych. Maseczka z płatków owsianych działa łagodząco, regulująco i przeciwzapalnie, zmniejszając uciążliwość trądzika. Za to wprowadzenie płatków owsianych na stałe do swojej diety – najlepiej w postaci sycącej owsianki zjadanej na śniadanie – pozwala zapanować nad poziomem cholesterolu i wspiera koncentrację .  Ale na tym zalety płatków owsianych się nie kończą! Okazuje się, że opierająca się na nich dieta pozwala w ekspresowym tempie pozbyć się dodatkowych kilogramów . W wersji ekstremalnej dieta owsiankowa trwa nawet dwa miesiące. My jednak polecamy także bardzo skuteczną, ale za to dużo bardziej "znośną" jednodniową dietę owsianą. Fot.: iStock Płatki owsiane – kalorie i wartości Płatki owsiane, choć dość kaloryczne, są bardzo sycące. Przede wszystkim pęcznieją, wypełniając żołądek. Regulują też trawienie. Choć 100 g płatków owsianych to około 370 kcal, żeby przygotować z nich pożywny posiłek, wystarczy użyć ich zaledwie 50 g. Płatki owsiane zawieraj sporo węglowodanów, białko i niewielką ilość tłuszczu . Znajdziemy w nich także:  duże ilości błonnika , który zapewnia uczucie sytości, obniża poziom cholesterolu i stabilizuje poziom cukru w organizmie, fosfor , od którego zależy między innymi stan naszych kości, magnez , który stabilizuje funkcje układu nerwowego, warunkuje dostawę energii do tkanek i komórek organizmu, działa uspokajająco oraz pozytywnie wpływa na pamięć i koncentrację, mangan , który odpowiada za prawidłową pracę układu nerwowego, wpływa na płodność i libido oraz chroni przed niszczycielskim działaniem wolnych rodników , witaminy z grupy B (tiaminę, niacynę, ryboflawinę, witaminę B6, kwas foliowy, kwas pantotenowy), od których zależy między innymi prawidłowe...

Przeczytaj
Dieta ubogoresztkowa
Styl życia Dieta ubogoresztkowa - zasady detoksu dla poprawy kondycji organizmu
Dieta ubogoresztkowa przeznaczona jest dla osób, które chcą poprawić swój stan zdrowia i zadbać o jelita. Polega na ograniczeniu błonnika w codziennym jadłospisie. Jest idealna jako domowy, zdrowy detoks.
Marta Średnicka
marzec 23, 2020

Dieta ubogoresztkowa nie jest dietą odchudzającą, a leczniczą, będącą swojego rodzaju formą detoksu dla organizmu. Opiera się na wyeliminowaniu produktów z wysoką zawartością błonnika lub ograniczeniu ich obecności w codziennych posiłkach ze względu na ich drażniące na jelita działanie. Dieta ubogoresztkowa przewiduje go jedynie 10 g dziennie. Zobacz także: Dieta na odporność - co jeść, by ją wzmocnić? Zasady diety ubogoresztkowej Dieta tego typu zaliczana jest do lekkostrawnych. Powinna posiadać od 2000 do 3000 kcal i składać się z pięciu lub sześciu posiłków dziennie. Zakłada ona 10 g błonnika (standardowo zjadamy ok. 30 g), 60-70 g tłuszczu i 80-120 g białka dziennie. Ilość posiłków ma być większa, a porcje mniejsze niż dotychczas. Podczas stosowania diety ubogoresztkowej ważny jest również sposób przygotowywania produktów. Każdy z nich powinien zostać poddany obróbce termicznej, jednak nie być smażony na tłuszczu. Najlepiej jeśli będzie gotowany na wodzie lub parze, ale również pieczony w folii lub duszony. Dieta ubogoresztkowa rozpoczyna się zwykle od trzech dni diety płynnej, która opiera się na spożywaniu np. słabej herbaty czy produktów w postaci półpłynnej, jak marchwiowe puree. Jeśli organizm nie przejawia dokuczliwych, silnych objawów problemów przewodu pokarmowego, taki wstęp nie jest jednak konieczny.  Zobacz także: Dieta NFZ - darmowy generator jadłospisu Kto powinien stosować dietę ubogoresztkową? Dieta ubogoresztkowa przeznaczona jest dla osób posiadających problemy z przewodem pokarmowym, głównie jelitami (np. przy zespole jelita drażliwego), ale również chcą poprawić ogólny stan zdrowia organizmu.  Jakie produkty dopuszcza dieta ubogoresztkowa? Na diecie ubogoresztkowej dopuszcza się i dobrze sięgać m.in. po: makaron, mąkę pszenną, banany, jabłka, owoce jagodowe, herbatę, chude mleko i sery twarogowe,...

Przeczytaj
Dieta na odporność. Jak jeść, by wzmocnić odporność, gdy szaleje koronawirus?
Newsy Dieta na odporność. Co jeść, by wzmocnić odporność, gdy szaleje koronawirus?
Czy istnieje skuteczny sposób na ochronę przed koronawirusem? Przygotowałyśmy zbiór produktów spożywczych, które wpływają na naszą odporność.
Milena Majak
marzec 12, 2020

Jak wynika z informacji podawanych przez Światową Organizację Zdrowia , koronawirus może być szczególnie niebezpieczny dla osób w podeszłym wieku i takich, których odporność nie jest w najlepszej kondycji . Nie wpadajmy więc w panikę i zróbmy wszystko łącznie z dokładnym myciem rąk , aby jak najlepiej ochronić nasz organizm przed zarażeniem. Przygotowałyśmy dla was już niezbędną listę artykułów chemicznych i domowych , które warto kupić, póki jeszcze są dostępne.  Drugą kluczową sprawą jest oczywiście dbanie o wspomnianą wcześniej odporność . Domową spiżarnię warto zaopatrzyć w rozsądne ilości żywności, która ma dłuższą datę przydatności do spożycia i wspomoże utrzymanie zdrowego układu trawiennego oraz prawidłowej flory bakteryjnej . Co zakupić w pierwszej kolejności? Probiotyki na koronawirusa Probiotyki zwykle należy brać równolegle z antybiotykiem, który zaburza równowagę w poziomie dobrych bakterii organizmu. Tego rodzaju leki można jednak przyjmować nawet profilaktycznie , ponieważ: stymulują pracę układu odpornościowego , tworzą w jelitach fizyczną barierę przeciw szkodliwym bakteriom, poprawiają trawienie i wchłanianie składników odżywczych, regulują pracę jelit. Probiotyki możecie kupić oczywiście w aptece, ale istnieją również te naturalne, w które warto zaopatrzyć się w pierwszej kolejności. Są to na przykład:  kiszona kapusta, zielone warzywa, cykoria, młody jęczmień . Ten ostatni radzimy spożywać w formie koktajlu z cytrusami i jogurtem naturalnym, które zamaskują jego nieprzyjemny zapach. Zdjęcie: istockphoto.com Pamiętajcie o tym, że mięso, drób, nabiał, jaja mogą zawierać niewielkie ilości antybiotyków (jeśli nie są eko), które wiele hodowli dodaje razem z pokarmem. Dlatego regularne spożywanie probiotyków nawet poza pandemią koronawirusa jest istotne. Jakie warzywa jeść podczas...

Przeczytaj