Tołpa, Body & Soul
Chcę testować
sephora
Wyniki testu
BIOTEBAL EFFECT serum spray
Chcę testować
YSL
Chcę testować
neboa
Chcę testować
tresemme 1 minute
Chcę testować
La roche- posay HYALU B5 EYE SERUM
Chcę testować
Fructis Goodbye Damage
Wyniki testu
Eveline ACNE
Wyniki testu
kr-Fructis grow strong
Wyniki testu
Tołpa, My Skin Changer
Chcę testować
Fructis Grow strong orange
Wyniki testu
Serum Garnier Vitamin C
Chcę testować
tolpa authentic
Chcę testować
kosmetyki do makijażu Loreal Paris: podkład Infallible, podkład true match i mascara telescopic
Wyniki testu
Rimmel - tusz do rzęs i pomadki
Wyniki testu
podkład Bourjois Paris Healthy Mix
Wyniki testu
adidas Active Skin&Mind
Wyniki testu
Radical Farmona szampon i peeling trychologiczny
Wyniki testu
Bioderma Sensibio Micellar Oil
Laureaci
makaron pudliszki
materiały PR
Newsy

Nowość: makarony Pudliszki

Marka Pudliszki wzbogaca swoje portfolio o nową kategorię produktową – makarony. W sklepach pojawiły się dwie linie nowości – Bogactwo Błonnika oraz 100% durum – które mają nie tylko pyszny smak, ale stanowią również solidną porcję zdrowia.

Klarsonium została Influencerką Roku 2023! Kto zdobył pozostałe tytuły?

Bogactwo Błonnika

makaron pudliszki

Makarony Bogactwo Błonnika to pyszny makaron z czterokrotnie większą zawartością błonnika. Makarony z tej serii to odpowiedź na potrzebę wzbogacenia diety Polaków w błonnik. To jedyna w Polsce propozycja makaronów dodatkowo wzbogacona o naturalny błonnik pszenny.

Dostępne rodzaje makaronu:rurki/spaghetti/świderki – ok. 4,80zł/ 500g

Makarony 100% pszenicy durum

Makarony 100% durum zostały przygotowane wyłącznie z pszenicy durum (bardzo wysokiej jakości), dzięki czemu makaron po ugotowaniu nie skleja się, pozostaje idealnie sprężysty. 100% pszenicy durum to również gwarancja apetycznego złocistego koloru makaronu.

Dostępne rodzaje makaronu: świderki/spaghetti/nitki/rurki – ok. 3,60zł/ 500g

Makaron dla dzieci 

Marka Pudliszki przygotowała także coś dla najmłodszych miłośników makaronu. W serii 100% durum, można nabyć makaron – jungla, dzięki czemu każdy posiłek to także duża porcja zabawy. Atrakcyjna szata graficzna opakowania i zabawne kształty makaronu wzbogacą dziecięce potrawy.

„Pudliszek”, makaron dedykowany dzieciom – ok. 3,60zł/ 340g

makaron mamma mia
materiały PR
Przepisy
Nowa odsłona makaronów Mamma Mia!
Nadchodzi nowa odsłona makaronu Mamma Mia! Teraz możecie cieszyć się smakiem prawdziwych Włoch zamkniętym w nowych, unowocześnionych opakowaniach!

Po prawie roku obecności na polskim rynku Mamma Mia! na dobre zagościła już w naszych domach i wprowadziła do nich jakość, zdrowie i smak, któremu nie oprze się żaden Makaroniarz.   Produkt dedykowany jest wszystkim smakoszom makaronu - dla Makaroniarzy. Ponieważ to właśnie konsument jest najważniejszy, marka ciągle dba o jakość makronu Mamma Mia!, produkowanego w 100% z pszenicy durum , która pod wieloma względami przewyższa zwykłą pszenicę. Zawiera ona więcej fosforu, potasu, żelaza, miedzi, manganu, cynku, a także witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6) oraz kwasu foliowego, niż mąka z pszenicy zwykłej. Durum zawiera również luteinę, która chroni przed działaniem wolnych rodników i wspomaga wzrok. Makaron z pełnoziarnistej mąki durum ma też wyraźnie niższy indeks glikemiczny . Mamma Mia! doskonale sprawdzi się w każdym wydaniu, dlatego warto eksperymentować – gotowanie to przecież świetna zabawa! Szczególnie dla prawdziwych Makaroniarzy :)

makaron mamma mia
materiały PR
Przepisy
Mamma Mia! Oryginalny makaron prosto z Włoch!
Marzysz o prawdziwej, włoskiej uczcie? Koniecznie wypróbuj makaron Mamma Mia! Świderki, kolanka, spaghetti, pióra, kokardki i muszelki wytwarzane w 100% z pszenicy durum pozwolą ci się przenieść do słonecznej Italii i poznać prawdziwy smak włoskich makaronów.

Włoska kuchnia w pełni zasłużenie uważana jest za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Z czym najbardziej się nam kojarzy? Oczywiście z wyśmienitym makaronem, który Włosi spożywają aż w 350 rodzajach! Makaron Mamma Mia! produkowany we Włoszech jest efektem połączenia doskonałych składników, doświadczenia i prawdziwej pasji, co sprawia, że dania z niego są tak wyborne. Jego szczególna jakość i smak to zasługa wyjątkowej mąki wytwarzanej z pszenicy durum, która pod wieloma względami bije na głowę zwykłą pszenicę. Makaron Mamma Mia! 100% durum nie klei się i bardzo łatwo go przygotować. Ugotowany al dente jest sprężysty i lekko twardy: miękki z zewnątrz, o delikatnie wyczuwalnym rdzeniu. Gotowanie może być świetną zabawą - Włosi doskonale wiedzą, jak czerpać z tego pozytywną energię, która przekłada się na wysoką jakość i doskonały smak potraw. Dzięki zachwycającym makaronom Mamma Mia! każdy będzie mógł poczuć się w kuchni, jak prawdziwy Włoch! Zdziwicie się, jak wiele możliwości da Wam 6 rodzajów makaronów Mamma Mia! Świderki, kolanka, spaghetti, pióra, kokardki i muszelki zainspirują Was do przygotowania niezliczonej liczby znakomitych potraw. Zaskoczą i uwiodą, dając szansę odkrycia na nowo wielu znanych już wcześniej dań oraz zachęcą do eksperymentowania i poznawania zupełnie nowych smaków. Teraz każdy może zabawić się w szefa kuchni i samodzielnie przyrządzić ulubiony posiłek we włoskim stylu. Cena : ok. 3,99zł/ 500g

makaron
123rf
Przepisy
Makaron – symbol włoskiej kuchni
Uwielbiasz włoską kuchnię, ale obawiasz się, że jest zbyt kaloryczna? Zastanawiasz się, jak dobrze ugotować makaron? Poznaj wszystkie tajemnice makaronu.

Jak ugotować makaron Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie,  bez dodatku oliwy! , w zależności od rodzaju makaronu – około 7-8 minut. Zasada jest taka, że na 500g makaronu należy przygotować 4,5 litra wody osolonej 2 łyżkami soli (albo jedną jeśli składniki sosu będą naturalnie słone – anchois czy kapary). Najzdrowiej jest gotować makaron o minutę krócej niż podano na opakowaniu – wówczas otrzymamy makaron  al dente , który ma niższy wskaźnik glikemiczny, więc na dłużej zapewnia uczucie sytości. Makaron al dente można poznać po tym, że „stawia lekki opór” zębom. Makaronu nie gotujemy pod przykrywką i mieszamy go przynajmniej co dwie minuty. Wartości odżywcze makaronu Makaron jest źródłem węglowodanów, ale jeśli jest umiejętnie gotowany (al dente), łączony ze zdrowymi i niskokalorycznymi dodatkami oraz spożywany w rozsądnych ilościach, to na pewno nie wpłynie negatywnie na naszą figurę. Makaron jest bogaty w składniki odżywcze, zawiera m.in.: potas, magnez, fosfor, żelazo, miedź, cynk, mangan, witaminę B1 i B3. Osoby szczególnie dbające o linię mogą spróbować makaronu z mąki razowej , który jednocześnie jest doskonałym źródłem błonnika. Dobrym (i zdrowym!) wyborem jest przygotowywanie klasycznego sosu pomidorowego – składającego się z cebuli, ziół, czosnku, świeżych pomidorów i odrobiny oliwy z oliwek. Rodzaje makaronu Istnieje ponad 600 różnych rodzajów makaronów i każdy typ ma swój dedykowany sos. Farfalline (kokardki) i ditalini (krótkie rurki) najbardziej pasują do zup. Linguine (jak do spaghetti – ale płaskie) podajemy z owocami morza, a farfalle (kokardki), tagliatelle (wstążki) i fettuccine (węższe wstążki) najczęściej łączymy z sosami na bazie pomidorów. Sosy śmietanowe najlepiej komponują się z makaronem żłobkowanym, do którego przylegają – jak penne rigate...

makaron
Fotolia
Styl życia
Zaskakujący sposób na to, by makaron odchudzał!
Zmniejszenie kaloryczności makaronu bez szkody dla jego smaku wydaje się niemożliwe, a jednak jest na to sprytny sposób! Sprawdźcie jaki!

Odgrzewanie makaronu sposobem na szczupłą sylwetkę! Odgrzewasz makaron ? To bardzo dobrze! Naukowcy z University of Surrey dowiedli, że pozostawienie makaronu na jakiś czas po ugotowaniu może pomóc w walce o szczuplejszą sylwetkę. Jak to możliwe? Taki makaron powoduje  mniejsze skoki glukozy we krwi, które są niepożądane szczególnie w trakcie odchudzania. Wahania cukru zostają dzięki temu zniwelowane aż o 50%! Już wystudzony makaron wpływa korzystniej na naszą sylwetkę, a efekt ten zostaje spotęgowany w przypadku odgrzanego dania. Skrobia oporna na trawienie Podczas gotowania, studzenia i ponownego podnoszenie temperatury posiłku, skrobia zawarta w makaronie przekształca się w tzw. skrobię oporną na trawienie. Tak zmodyfikowane węglowodany wspomagają proces odchudzania . Na skutek zachodzących procesów, skrobia oporna na trawienie jest przez nasz organizm w procesie metabolicznym traktowana bardziej jako błonnik niż jako węglowodan. Oto cała tajemnica odchudzających właściwości odgrzewanego makaronu.

Nasze akcje
Sephora diagnoza skóry
Pielęgnacja
Sprawdzamy potrzeby naszej skóry dzięki usłudze cyfrowej diagnozy w perfumerii Sephora i dobieramy najlepsze kosmetyki [test premium]
Współpraca reklamowa
garnier fructis Goodbye Damage
Fryzury
Szampon i odżywka Garnier Fructis Goodbye Damage sprawdzone przez Wizażanki!
Współpraca reklamowa
Bourjois Jak dopasować podkład
Makijaż
Jak dobrać podkład, aby odpowiadał na potrzeby skóry?
Współpraca reklamowa
solverx test redakcji
Pielęgnacja
Sprawdziliśmy nową linię kosmetyków z kofeiną SOLVERX for MEN ACTIVE. Jak wypadły? [TEST REDAKCJI]
Współpraca reklamowa
tolpa acne
Pielęgnacja
Gdy cera płata nam figle. Jak skutecznie zapobiegać niedoskonałościom?
Współpraca reklamowa
Regenerujący balsam Lipikar Baume Light AP+M La Roche-Posay
Pielęgnacja
Regenerujący balsam Lipikar Baume Light AP+M od La Roche-Posay sprawdzony przez mamy i dzieci
Współpraca reklamowa
Pielęgnacja
Promienna skóra i mocne włosy - zaufaj sprawdzonym formułom oraz składnikom aktywnym i ciesz się pięknym wyglądem na wiosnę
Współpraca reklamowa
Douglas-collection-skincare-skin-focus-vitamin-radiance-main-beauty
Pielęgnacja
„Skóra wygląda młodziej, bardzo zdrowo i jest pełna blasku”. Kosmetyki do pielęgnacji Douglas Collection przetestowane!
Współpraca reklamowa