Magda Gessler otworzyła z synem nową restaurację. Fani: „ceny są skandalicznie wysokie!”
Magda Gessler idzie jak burza! Właścicielka licznych kultowych restauracji i prowadząca hit TVN, „Kuchenne rewolucje” wraz z synem, Tadeuszem Müllerem, otworzyła nową restaurację na warszawskim Wilanowie. Ceny zwalają z nóg!
- Urszula Jagłowska-Jędrejek
Magda Gessler to bez wątpienia jedna z najsławniejszych polskich restauratorek. „Królowa polskiej gastronomii” nie tylko znana jest ze swoich licznych kulinarnych książek, czy kultowych restauracji, które robią furorę na całym świecie, ale przede wszystkim z roli surowej jurorki hitowego programu dla aspirujących kucharzy, „MasterChef”, a także kontrowersyjnego show „Kuchenne rewolucje”, gdzie z zabójczą skutecznością przemierza kraj, ratując liczne lokale gastronomiczne przed upadkiem. Miliony Polaków pokochało słynącą ze swoich złocistych loków gwiazdę TVN, przede wszystkim za charyzmę, bezkompromisowość, a także wyszukane dania, w których kobieta z niezwykłą finezją łączy klasyczne polskie smaki, z aromatami, jakie dane jej było poznać podczas licznych kulinarnych podróży.
Jak się jednak okazuje ogromna popularność, świetnie prosperujące biznesy, a nawet pandemia koronawirusa nie sprawiły, że Magda Gessler postanowiła zwalniać tempa, a wręcz przeciwnie. Teraz na mapie Polski pojawiła nowa restauracja sygnowana nazwiskiem Magdy Gessler, która postanowiła połączyć dwa pokolenia i poprowadzić biznes wraz ze swoim synem, Tadeuszem Müllerem. Niestety, niedawno otwarta na warszawskim Wilanowie restauracja, budzi wiele skrajnych emocji wśród internautów, a wszystko przez zabójczo wysokie ceny.
Magda Gessler ostro krytykowana przez internautów za zbyt wysokie ceny w jej nowej restauracji
Nowa restauracja Magdy Gessler i Tadeusza Müllera „Słodki Słony Familia” w kompleksie Royal Wilanów, przy ul. Klimczaka w Warszawie, już od samego otwarcia wzbudza wiele kontrowersji. Nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy to jak pisze słynna restauratorka, ma łączyć potrawy tradycyjne wzbogacone o zielony twist.
Nowe miejsce na Wilanowie, w Warszawie. Zaczarowane, Rodzinny twist :)))) słodko słony.. my dla was Słodki.. wypieki według rodzinnych receptur i najlepsza jakość składników. Słony... bistro, tradycyjne potrawy wzbogacone o zielony twist. Familia - dwa pokolenia łączą siły Magda Gessler i @Tadeusz Muller - informuje na swoim Facebooku restauratorka.
Wśród wielu zachwytów nad nowym modnym miejscem w Warszawie, nie zabrakło również gorzkich słów krytyki. Największe emocje wzbudziły bowiem ceny dań. Za drożdżówkę trzeba zapłacić aż 16 złotych, z kolei najbardziej szokująca jest kwota, jaka należy zapłacić za danie na wynos. Zupa pomidorowa lub rosół do podgrzania w domu kosztuje... 60 złotych.
Świetna babka ale ceny ma z kosmosu. Pani Magdo , ja rozumiem, że trzeba się cenić, że nazwisko zobowiązuje ale 16 zł. za drożdżówkę to chyba jednak przesada – czytamy w komentarzach na Facebooku.
Również użytkownicy Instagrama nie zostawiają na Magdzie Gessler suchej nitki zarzucając jej, że zaporowe ceny jedynie odstraszają potencjalnych klientów.
Ceny są skandalicznie wysokie – pisze jedna z użytkowniczek Instagrama. Przykro mi ze tak sia) dzieje, że płaci się za nazwisko, a nie za potrawy – dodaje. Miejsce dla bogaczy – wtóruje kolejny. Za jakość się płaci, ale są chyba jakieś granice rozsądku... – dodaje inny.
Nie zabrakło również pogardliwych komentarzy zarzucających gwieździe TVN hipokryzję. Według internautów, Magda Gessler w „Kuchennych rewolucjach” zachęca restauratorów do maksymalnego obniżenia cen dań, podczas gdy sama nie stosuje się do swoich zaleceń.
Mnie tylko jedno zastanawia dlaczego w „Kuchennych rewolucjach” Pani Magda mówi że np . Cena jest za duża i nikt tego nie kupi mimo, że np. produkt też jest wysokiej jakości (mówię tutaj o wizycie Pani Magdy już po udanej rewolucji) bo typowy Polak chce dużo dostać i sobie pojeść, a wszystko ma być w dostępnej cenie – piszą internauci.
Fani Magdy Gessler bronią restauratorki przed krytycznymi komentarzami i piszą wprost, że kulinarny kunszt prowadzącej „Kuchenne rewolucje” jest wart każdej ceny.
Przecież jak ktoś uważa ze za drogo to przecież nie musi kupować .Ale na pewno są warte swojej ceny. Niestety czynsze w Warszawie są tak kosmiczne, że te ciastka muszą tyle kosztować, ponieważ marża musi pokryć wszystkie koszty – bronią restauratorki fani.
A co wy sądzicie o nowym biznesie Magdy Gessler i jej syna. Rzeczywiście przesadzili z cenami?