Reklama

Grażyna Wolszczak przyznaje, że nieznane jej osoby podchodzą do niej na ulicy i pytają o wiek. 65-latka może cieszyć się nienaganną sylwetką i zdrowym ciałem. Aktorka zwraca uwagę nie tylko na skład produktów, ale i ich jakość. Od kiedy wyeliminowała z diety trzy konkretne składniki, straciła 8 kg na wadze. Na liście znalazły się m.in. jajka.

Reklama

Grażyna Wolszczak o odżywianiu

Grażyna Wolszczak ma 65 lat, a figury może pozazdrościć jej nie jedna 20-latka. Aktorka podkreśla, że skupia się na tym, aby jej dieta była mocno zróżnicowana. Nigdy nie była też zwolenniczką restrykcyjnych diet, które zazwyczaj kończą się efektem jojo. Celebrytka pozwala sobie także na jedzeniowe grzeszki szerzej znane jako "cheat day". Równowaga w odżywianiu jest jednym z kluczy do uzyskania zgrabnej sylwetki bez wcześniej wspomnianego efektu jojo.

Reklama
East News@Pawel Wodzynski/East News/AGENCJA SE/East News

Jakie składniki z diety wyeliminowała aktorka?

Grażyna Wolszczak swoją metamorfozę zawdzięcza wyeliminowaniu 3 składników diety. Aktorka dowiedziała się, że jest uczulona na jajka, laktozę oraz gluten. Te zmiany w diecie sprawiły, że Grażyna Wolszczak dziś jest lżejsza o 8 kg. Co najlepsze twierdzi, że test na nietolerancję wykonała kilka lat temu i to całkiem przypadkiem. Nietolerancja pokarmowa wykazała, że to w dużej mierze gluten jest odpowiedzialny za dodatkowe cyferki na wadze. Spadające kilogramy jak sama przyznaje aktorka, były jedynie efektem ubocznym zmian wprowadzonych w codziennym jadłospisie.

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane